(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Babiččiny řezy
Potřebné ingredience
**Na těsto** 250ml mléka 135g másla 350g pol. mouky 200g cukru 40g kakaa 1 Puding (Dr.Oetker) s vanilkovou příchutí 1 Kypřící prášek do pečiva (Dr.Oetker) 1 Vanilínový cukr (Dr.Oetker) 3 vejce 450-500g odkapaných, na kousky nakrájených kompotovaných broskví (šťávu si ponecháme) **Na krém** 2 Pudingy (Dr.Oetker) s vynilkovou příchutí 800 ml tekutiny (tj. šťáva z kompotu doplněná vodou) 4-5 PL cukru Želatina v plátcích Dr.Oetker (použijeme 4 plátky) 250-300g zakysané smetany **Na posypání** kakao
Postup přípravy
1.Na mírném ohni zahřejeme mléko, ve kterém necháme rozpustit máslo.V míse důkladně promícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce a mléko a vše vyšleháme dohladka.Těsto vylijeme do vymazaného vysypaného plechu (cca 30x40 cm) uhladíme a stejnoměrně posypeme broskvemi.Dáme do předehřáté trouby péci.Pečeme asi 25-30 minut při teplotě 200 stupňů.Poté necháme korpus zcela vychladnout.
2.Z pudingového prášku, tekutiny a cukru uvaříme puding podle návodu na obalua zakryjeme folií.Namočíme želatinu podle návodu.Lehce vymečkanou želatinu vmícháme do horkého pudingu.Za občasného zamíchání necháme zchladnout.Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.Krém stejnoměrně rozetřeme na moučník a odložíme asi na 2-3 hodiny do chladu.
3.Před servírováním posypeme přes sítko kakaem
2.Z pudingového prášku, tekutiny a cukru uvaříme puding podle návodu na obalua zakryjeme folií.Namočíme želatinu podle návodu.Lehce vymečkanou želatinu vmícháme do horkého pudingu.Za občasného zamíchání necháme zchladnout.Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.Krém stejnoměrně rozetřeme na moučník a odložíme asi na 2-3 hodiny do chladu.
3.Před servírováním posypeme přes sítko kakaem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kocar
(upraveno)
20. 10. 2011, 21:31
Dobrý den, zítra se chystám na tento zázrak. Akorát mám strach z toho krému, takže uvařim puding i ho osladím nebo ani ne, a pak do toho přidám tu želatinu a ta musí být nějakou dobu namočená, to dle návodu na obalu? Děkuji
zuzi1981
(upraveno)
21. 10. 2011, 12:19
@kocar
Dobrý den Míšo!Ten Puding se dělá ze šťávi z konmpotu a doleje vodou.Tak aby to byl 1l a do něj se dají pudingi.Postup je uplně stejný jak je na návodu u pudingu.Tu želatinu namočte na 10min do studené vody a lehce vymačkejte.Pak vmíchejte do pudingu.Nejlépe ještě teplého.Líp se vmíchá.Pak vmíchejte smetanu.Je to jednoduché.Jen to vypadá složitě.Přeju vám ať se vám povede.A dobrou chuť
kocar
(upraveno)
21. 10. 2011, 12:55
@zuzi1981
Děkuju, uvidíme.
liviar
(upraveno)
19. 10. 2011, 17:43
Toto vyzerá zaujímavo, vyskúšam